Mindful Steps

“A journey of a thousand miles begins with a single step”

Visie en missie

 

Mindful Steps wil mensen bewust maken hoe ze zelf actief kunnen bijdragen aan hun welzijn en levenskwaliteit.

 

Mindful Steps wil mensen begeleiden om hun doelen te bereiken.

 

Bij Mindful Steps krijgen zowel je geest als lichaam de nodige aandacht.

 

Ervaringsgericht leren staat centraal.

Hallo, mijn naam is Vanessa en ik heet je van harte welkom op mijn site.

Wat heeft mindfulness voor mij gedaan?

Door mijn drukke baan als IT consultant ben ik mezelf voorbij gelopen. De dagelijkse files, ongezond eten, stress... Met het resultaat... burnout. Mindfulness heeft me geleerd om terug met aandacht in het leven te staan, in plaats van de wereld aan me voorbij te zien gaan. Ik heb opnieuw aandacht voor 'kleine' dingen. Aandacht voor die vlinder op de struik, het ruiken van een heerlijke kop koffie ’s morgens, en ten volle van de smaak genieten, de natuur die openbloeit in de lente, … Ik ben mijn geluk beginnen vinden in vele ‘kleine’ dingen, die mijn dag elke keer opnieuw weer de moeite waard maken.

Door deze ervaringen ben ik heel anders in het leven beginnen staan, wat me uiteindelijk geleid heeft naar Mindful steps Coaching.

Ik besef dat ik zeker niet de enige ben die zoekende is naar antwoorden, vele mensen weten niet goed waar ze naartoe willen of vinden de kracht niet om die stappen te zetten die nodig zijn om anders –beter– te gaan leven. En ik wil mijn ervaring gebruiken om anderen hierbij te helpen. Mijn bijkomende trainingen als coach en relaxatietherapeut helpen me om iedere persoon individueel te benaderen. Iedere persoon heeft zijn unieke achtergrond en bagage, en ik vind het belangrijk om op maat van ieder individu de best mogelijke begeleiding aan te bieden in functie van ieders persoonlijkheid en verwachtingen, zodanig dat ook zij die stappen zetten die nodig zijn om een vol leven te leiden…